Internationale samenwerking
Wie zijn we Wat doen we Nieuws Wat kan jij doen Foto's Contact Nuttige Links terug naar home
Internationale activiteiten
Rode Kruis-Westerlo maakt deel uit van de wereldwijde Rode Kruisbeweging. Wij engageren ons als afdeling dan ook graag internationaal.
In onze begroting voorzien we jaarlijks een budget voor de internationale werking van het Rode Kruis. Een deel van dit budget gaat naar projecten.

Wilt u een steentje bijdragen, dan kan u een gift overmaken op ons rekeningnummer 068-8897715-29 met vermelding “Internationale Samenwerking " (giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar).

Rode Kruis en Rode Halve Maan
Rode Kruis-Vlaanderen is een deel van de wijdverspreide Rode Kruis- en Rode Halve Maanfamilie. Onze organisatie is de grootste humanitaire vereniging ter wereld.

Internationaal humanitair recht
Ook oorlog is gebonden aan regels, die staan beschreven in het internationaal humanitair recht. Dit bestaat uit een geheel van regels die om humanitaire redenen de gevolgen van gewapende conflicten moeten beperken.

Rampsituaties
Het Rode Kruis is er voor, tijdens en na een ramp. Bij natuurrampen staat het Rode Kruis klaar om te helpen waar nodig.

Vermisten opsporen
Via het wereldwijde netwerk van nationale Rode Kruisverenigingen en de internationale structuur, tracht het Rode Kruis overal ter wereld vermisten op te sporen.

Oorlogsituaties
Het Rode Kruis helpt ook tijdens en na een gewapend conflict. We staan klaar om te helpen bij elke oorlogssituatie.

Ontwikkelingshulp
We bieden ook hulp op lange termijn. Dit doen we in landen waar er veel armoede heerst, waar er weinig medische voorzieningen zijn of waar het onderwijssysteem onvoldoende ontwikkeld is.

Lopende projecten
Onze projecten om te helpen op lange termijn lopen in heel wat landen.

 

_________________________________________________________________________________________________________________

Wie zijn we - Wat doen we - Nieuws - Wat kan jij doen - Foto's - Contact - Links - Home pagina - disclaimer - copyright © Rode Kruis Westerlo 2008